Chris Wormhoudt

Wist je dat NASA voor hun officiële website WordPress gebruikt?

Wist je dat NASA voor hun officiële website WordPress gebruikt? ontdek waarom!

NASA, oftewel de National Aeronautics and Space Administration, heeft ons altijd verbaasd met hun grensverleggende prestaties in de ruimte. Maar wist je dat ze ook de juiste keuze hebben gemaakt voor hun officiële website? In deze blogpost gaan we dieper in op waarom NASA WordPress heeft gekozen als hun contentmanagementsysteem (CMS).

NASA heeft het bètalabel verwijderd van de nieuwe nasa.gov-website, die werd gelanceerd op WordPress en Drupal verving als het contentmanagementsysteem (CMS). Na een uitgebreid proces, dat 18 maanden van actieve webontwikkeling, gegevensmigratie en contentcreatie vereiste, heeft NASA gemoderniseerde vlaggenschip- en wetenschapwebsites onthuld. Deze websites tonen de innovatie en ontdekkingen die de organisatie al meer dan 65 jaar typeren.

Dit multimiljoenenproject begon enkele jaren geleden, toen de IDEA Act en het einde van de levensduur van Drupal 7 NASA de gelegenheid boden om het CMS voor nasa.gov te heroverwegen. Lone Rock Point, een WordPress.com VIP Gold Agency Partner, leidde het project. Het begon met een jaar van UX-design en een evaluatie van verschillende enterprise CMS-platforms die uiteindelijk 456 CMS-gebruikers, 68.698 gemigreerde pagina’s en 3.023 nieuwe landingspagina’s zouden ondersteunen. Als onderdeel van het project werd de website-infrastructuur van NASA gemigreerd van een Amazon Web Services-omgeving naar WordPress.com VIP.

“In de vroege ontdekkingsfasen van het project lieten contentauteurs horen dat ze geïnteresseerd waren in een CMS dat hen de vrijheid gaf om zich los te maken van wat zij als rigide sjablonen beschouwden,” zei J.J. Toothman, de president van Lone Rock Point. “De block-gebaseerde schrijfaanpak van Gutenberg voldoet aan die wensen, en uit gebruikerstests bleek dat WordPress dit kon bieden. Nu de site live is, tonen de verschillende soorten landingspagina’s die met de block-gebaseerde aanpak worden gemaakt, dit verder aan.”

NASA heeft zowel eigendoms- als open-source oplossingen geëvalueerd, en Toothman zei dat ze meer dan honderd CMS-platforms op hoog niveau hebben bekeken. Ze beperkten de keuze tot vier CMS-platforms: twee commerciële en twee open-source (WordPress en Drupal). Het team heeft op hoog niveau prototyping en gebruikersevaluatie uitgevoerd voor alle vier de finalisten, en deze gegevens werden gebruikt in het CMS-selectieproces.

De Ruimtevaarders van het Internet: NASA’s Website op WordPress

NASA is een organisatie die altijd op zoek is naar de beste oplossingen, en dat geldt ook voor hun online aanwezigheid. Hier zijn enkele interessante redenen waarom ze WordPress hebben omarmd:

Gebruiksvriendelijkheid voor Elke Astronaut

Een van de belangrijkste redenen waarom NASA voor WordPress heeft gekozen, is de gebruiksvriendelijkheid. Het platform biedt een intuïtieve interface, waardoor NASA-medewerkers zonder veel technische kennis eenvoudig content kunnen creëren, bijwerken en beheren.

Schaalbaarheid voor de Sterren en Daarbuiten

De website van NASA trekt wereldwijd miljoenen bezoekers, van nieuwsgierige ruimtefans tot serieuze wetenschappers. WordPress biedt schaalbaarheid en kan zonder problemen omgaan met zowel enorme bezoekersaantallen als groeiende hoeveelheden content.

Veiligheid op Orbitaal Niveau

Veiligheid is van het grootste belang voor NASA, zowel in de ruimte als op het web. WordPress biedt een breed scala aan beveiligingsfuncties en plugins om de website te beschermen tegen mogelijke bedreigingen, zodat bezoekers kunnen vertrouwen op de informatie die ze vinden.

Flexibiliteit om de Kosmos te Verkennen

De ruimte is vol verrassingen, en NASA moet snel kunnen reageren op nieuwe ontdekkingen en ontwikkelingen. WordPress biedt de flexibiliteit om de website aan te passen, nieuwe functies toe te voegen en het uiterlijk en de functionaliteit te wijzigen op basis van de behoeften van NASA.

NASA’s Reis met WordPress

Kort samengevat heeft NASA WordPress omarmd vanwege de gebruiksvriendelijkheid, schaalbaarheid, veiligheid en flexibiliteit die het biedt. Hiermee kunnen ze de wereld blijven informeren over hun spannende ruimtemissies en ontdekkingen. Deze keuze heeft NASA geholpen om hun online aanwezigheid naar nieuwe hoogten te tillen.

Meer weten?

Laten we een gesprek aangaan, misschien kan ik je verder helpen, of is het gewoon een gezellig praatje?
Lees andere blogs